Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Sfântul Gheorghe

Viața parohiei Februarie 6, 2012

Peste 300 de credincioşi au participat astăzi, 10 aprilie, la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Ştefăneşti din Protopopiatul Săveni. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Biserica Parohiei Ştefăneşti - Târg din Protopopiatul Săveni a fost neîncăpătoare astăzi datorită numărului mare de enoriaşi care s-au rugat în timpul Sfintei Liturghii. De dimineaţă, soborul de preoţi l-a întâmpinat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Ierarhul locului a fost aşteptat şi de numeroşi copii, cu flori în mâini, dar şi de autorităţile locale. Înainte de începerea Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a citit o rugăciune de dezlegare. După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a adresat un cuvânt de învăţătură în care a amintit că textele din Apostol şi Evanghelie din Duminica a V-a a Postului Mare au fost rânduite de Biserică pentru ca să ne pregătească pentru Săptămâna Patimilor şi sărbătoarea Învierii Domnului. Apoi, Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a explicat sensul pericopei Evangheliei Sfântului Evanghelist Marcu (10, 32-45).

La finalul slujbei, părintele Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni a mulţumit Înaltpreasfinţitului Teofan pentru că a slujit Sfânta Liturghie într-un sfânt lăcaş din Protopopiatul Săveni, amintind de bucuria pe care ierarhul locului a făcut-o sutelor de enoriaşi din cele zece parohii pe care le-a vizitat sâmbăta trecută. Părintele paroh Gabriel Zamfir şi-a exprimat bucuria pentru faptul că Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a venit în Parohia Ştefăneşti – Târg pentru a se ruga şi pentru a-i binecuvânta şi pentru a adresa cuvânt de folos duhovnicesc credincioşilor.